Köketsmat

Köp rätt matsalsgrupp

Date

pexels-thorn-yang-154161

Matsalen är hemmets hjärta. Och matsalsgruppen tenderar att sätta stilen för hela rummet. Vilken matsalsgrupp passar bäst för ditt hem? Kanske föredrar du att snabbt kunna förvandla ett mindre bord till ett större när det kommer gäster – eller ligger prioriteringen att hitta en matsalsgrupp som passar just din inredningsstil? Vi ska hjälpa dig!

  1. Hur många platser behöver du?
    Välj en matsalsgrupp med tillräckligt med sittplatser. Bor du lite mindre – eller inte alltid behöver så många sittplatser – så är ett bord med klaff eller iläggsskiva perfekt för dig. Detta gör det enkelt och bekvämt att förlänga matbordet när gästerna är på besök.
  1. Vilken storlek och form passar dig bäst?
    Låt planlösningen i rummet diktera vilken storlek på bord som fungerar hemma hos dig. Fundera också över var du planerar att placera matgruppen i rummet och bestäm vilken form som fungerar bäst. Tänk på att ett runt matbord vanligtvis tar mer plats än rektangulära bord.
  2. Låt stolen sätta stilen
    Med rätt stolar vid matbordet kan du lyfta stilen i rummet. Men alla stolar behöver inte se likadana ut. Våga mixa och matcha ditt matbord med stolar från andra kollektioner – det blir ofta både estetiskt tilltalande och sätter en mer personlig prägel på din matsalsgrupp. Tänk också på att välja stolar som är bekväma att sitta runt bordet under längre tid.

Fler
artiklar