Köketsmat

Den överraskande orsaken till varför muminmuggar är så populära

Date

pexels-monicore-141876

Muminprodukter och framför allt muminmuggar är några av de mest populära muggarna på marknaden idag. Men varför är de så populära? Vissa kanske säger att det är för att de är söta, medan andra kanske säger att det är för att de är välgjorda. Men det finns faktiskt en överraskande anledning till varför Mumin-muggar är så populära: Mumin-figurerna är baserade på skandinaviska myter och legender!

Skandinavien är en region som är rik på mytologi och folklore, och Muminfigurerna är baserade på några av de mest kända varelserna från dessa berättelser. Till exempel är karaktären Mumintrollet baserad på de nordiska trollen, medan Snusmumriken är baserad på en skandinavisk skogsdvärg. Det betyder att när folk dricker ur en Muminmugg dricker de faktiskt ur en bit skandinavisk historia!

Så nästa gång du sträcker dig efter din Mumin-mugg, kom ihåg att du inte bara dricker ur en söt mugg – du dricker faktiskt ur en del av Skandinaviens rika historia.

Nya motiv för varje säsong

En av de bästa sakerna med Muminmuggar är att det kommer ut nya motiv för varje säsong. Det betyder att du alltid kan ha en mugg som speglar den aktuella säsongen, oavsett om det är vinter, vår, sommar eller höst. Och med ett så brett utbud av Muminmuggar hittar du garanterat en som passar dig perfekt!

Så om du letar efter en mugg som är både söt och unik, se till att kolla in de senaste mumin säsongsmuggarna för 2022. Du kanske hittar din nya favoritmugg på lillastork.se!

Fler
artiklar