Köketsmat

Använd överblivna pepparkakor

Date

pexels-ekaterina-bolovtsova-5702715

Är du en av dem som bakade pepparkakor med barnen inför jul eller köpte in pepparkakor med logga till företaget som aldrig riktigt gick åt? Det finns faktiskt flera saker du kan använda dem till istället för att äta dem som dem är. Här följer några tips:

Baka med pepparkakor

Det finns flera sätt att använda sig av pepparkakor i bakning. Du kan byta ut digestivekexen i botten på en cheesecake till pepparkakor, tillsätta krossade pepparkakor i glassmeten, göra praliner i pepparkakssmak eller varför inte använda det som ströbröd i en sockerkaka? Alternativen är många och egentligen är det bara fantasin som sätter gränser.

Som tillbehör

Ett annat alternativ är att smula över pepparkakan över din fil eller krossa dem över desserter så som pannacotta, mousse eller glass för att ge dem lite crunch. Det går även att rosta dem en aning i ugn för att få dem ännu knaprigare.

Vill du ha dem godaste och även de roligaste pepparkakorna till nästa års jul så bör du beställa pepparkakor med eget tryck från Pepparkakan. Ett eget tryck kommer bidra med glädje oavsett om det är barnen, familjen eller företaget du bjuder dem på!

Fler
artiklar