Köketsmat

Allt du behöver veta om jakt på hjortkött

Date

pexels-steve-682373


Om du vill lägga till lite gott viltkött till ditt middagsbord är hjortkött ett utmärkt val. Men det är inte alltid lätt att få tag på det – viltkött finns vanligtvis inte i snabbköp, och om du inte känner en jägare eller är jägare själv kan det vara svårt att hitta det. Så vad krävs för att få tag på hjortkött? Låt oss utforska grunderna i jakten på hjortkött och hur du kan delta.

Kom igång: Jaktprovet

Om du vill börja jaga ditt eget viltkött är det första steget att avlägga jägarexamen. Det erbjuds av de flesta stater och kräver att de sökande bevisar att de känner till de lagar som reglerar jakt i deras stat. Detta omfattar bestämmelser om säkerhet, djurrätt med mera. När du har klarat provet får du din licens och kan ansluta dig till andra jägare ute på fältet.

Vad du behöver: Kläder, radio och kniv

När du har klarat provet och fått din licens är du redo att ge dig iväg! När du ger dig ut i naturen finns det några få viktiga delar av utrustningen som alla jägare bör ha med sig. Först och främst är skyddskläder som kamouflagekläder eller militäröverskottskläder – detta hjälper till att dölja din närvaro för alla vilda djur som du kan stöta på när du är ute i naturen. Nästa punkt är en radio; den gör att jägarna kan hålla kontakten med andra i gruppen och samtidigt ge underhållning under långa turer i skogen. Slutligen ska du se till att du har en pålitlig jaktkniv till hands; detta hjälper dig att förbereda vilddjur efter att de har dödats samt att klippa rep eller bygga skydd om det behövs i en nödsituation.

Att hitta hjortkött: Var du ska leta och vad du ska göra

Nu när du har alla nödvändiga jakttillbehör redo att användas och vet hur man på ett säkert sätt jagar vilt, är det dags att ge dig iväg på jakt efter hjortkött! Att veta var du ska leta är förstås halva slaget här – hjortkött har blivit alltmer sällsynt på grund av överjakt, så att vara medveten om var hjortpopulationerna frodas kan vara till hjälp när du letar efter potentiella platser. Att lära sig om olika metoder som används av erfarna jägare (t.ex. att spåra hjortars rörelser med hjälp av avslagna horn) kan dessutom hjälpa dig att bredda ditt utbud när du letar efter vilddjur och ge dig insikt om vilka områden som är bäst lämpade för framgångsrika jakter!

Viltkött är en av de mest utsökta typerna av viltkött som finns tillgängliga idag, men tyvärr är det inte alltid lätt att hitta – särskilt om du inte känner några jägare eller inte jagar själv. Men genom att ta ett jägarexamen och beväpna sig med lämplig utrustning som kamouflagekläder, radio och knivar – och sedan undersöka bra platser – kan vem som helst börja jaga sitt eget hjortkött! Med lite ansträngning och kunskap under bältet kan man inte veta hur mycket välsmakande kött som kan hamna i frysen!

Fler
artiklar