Köketsmat

Vad är en KVM Switch och hur fungerar det?

Date

pexels-field-engineer-442150

Inom datavärlden är KVM switchar en oumbärlig enhet när det handlar om att ansluta flera datorer eller servrar till en enda datorskärm, tangentbord och mus. KVM står för Keyboard, Video, och Mouse, och dess huvudfunktion är att underlätta bytet mellan flera datorer med bara ett klick. Om du vill veta mer om dessa switchar och vad de kan göra för dig, läs vidare!

KVM Switches kan vara antingen mekaniska eller elektroniska. Mekaniska switchar fungerar genom att användaren manuellt byter anslutningarna till musen, tangentbordet och skärmen. Elektroniska switchar är mer avancerade och låter en användare växla mellan datorerna med bara en knapptryckning eller en kortkommando. Dessa säljs på onlinesidor såsom Nördic.

De elektroniska varianterna av KVM Switchar används oftast av kontor eller företag som har flera servrar, anslutna till en centraliserad styrningsenhet. Detta sparar tid, plats och minskar kostnaden för att köpa flera skärmar, tangentbord och musenheter för respektive dator. Elektroniska KVM switchar är också fördelaktiga för att minska elektrisk störning och att centralisera underhållsarbetet på alla anslutna enheter vid ett och samma ställe.

För de som är intresserade av att byta mellan flera plattformar, dvs. mellan Windows, Linux eller macOS, så finns det KVM Switchar som ger möjlighet att använda respektive plattform utan att byta enhet. Dessa switchar är särskilt användbara för utvecklare som arbetar på flera plattformar, eftersom de sparar tid, minskar fel och ökar effektiviteten.

Em KVM Switch är en viktig del i ditt kontors- eller arbetsplatsuppställning. Genom att använda KVM Switches kan du enkelt byta mellan flera datorer på bara några sekunder, spara tid, plats och pengar. Medan de elektroniska alternativen är de mest populära och kostnadseffektivare, finns det också mekaniska lösningar som kan vara användbara för mindre företag eller hemmabruk. Att investera i en KVM Switch är i slutändan ett klokt beslut som kommer att hjälpa dig att göra dina dagliga arbetsuppgifter mycket enklare!

Fler
artiklar