Köketsmat

Frågor om laddning av en elbil? Vi har koll på det.

Date

pexels-pixabay-256302

Om du funderar på att byta till en elbil har du förmodligen många frågor om hur laddning fungerar. Kan man ladda utan laddbox? Finns det laddningsstationer på jobbet? Var kan jag ladda i staden? Vi är här för att besvara alla dina frågor om laddning av elbilar, så att du kan göra bytet med självförtroende.

Hur laddar man en elbil hemma?

Det enkla svaret är nej, inte när det gäller hemmabruk. Det finns för närvarande inget krav på att ha en laddbox hemma för laddning upp till 16A. Men riskerna om du inte håller koll på gamla elinstallationer kan vara många. En korrekt installerad laddbox ger definitivt både ökad säkerhet och trygghet.

Finns det en laddbox på jobbet?

Många arbetsplatser erbjuder nu EVSE (elfordonsförsörjningsutrustning) som en förmån för de anställda. Kontrollera med din personalavdelning för att se om din arbetsplats har EVSE, eller överväg att installera en laddningsstation på arbetsplatsen om de inte redan har en sådan

Var kan jag ladda i staden?

Offentliga EVSE blir allt vanligare, så chansen är stor att du kan hitta en laddningsplats när du är ute och uträttar ärenden eller utforskar din stad. På den här webbplatsen kan du hitta offentliga EVSE i din närhet.

Slutsats

Det finns fortfarande en hel del felaktig information om hur de fungerar. Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att reda ut några av dina frågor om att ladda elbil hemma.

Fler
artiklar