Köketsmat

De sämsta typerna av livsmedel för dina tänder och varför

Date

pexels-daniel-frank-287237

Om du är som de flesta människor tänker du förmodligen inte så mycket på dina tänder. Men den mat du äter har en enorm inverkan på din tandhälsa! I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de värsta typerna av livsmedel för dina tänder och varför de är så dåliga för dig. Om du vill hålla dina tänder friska och glänsande är det viktigt att undvika dessa livsmedel!

En av de värsta typerna av mat för dina tänder är godis. Godis är fullt av socker, vilket kan orsaka hål i tänderna. Dessutom kan det hårda godiset bryta sönder dina tänder om du biter i dem för hårt. Om du äter godis, se till att borsta tänderna efteråt för att få bort sockret från munnen.

En annan typ avmat som är dålig för dina tänder är kaffe. Kaffe kan ge fläckar på tänderna och göra dem gula med tiden. Om du dricker kaffe bör du borsta tänderna regelbundet för att de ska se så bra ut som möjligt. Om dina tänder har gulnat till följd av kaffedrickande är det inte kört, utan en tandläkare i Stockholm kan utföra en tandblekning som gör att dina tänder återfår det vita utseendet.

Hur går en tandblekning till?

Om du vill få dina tänder blekta finns det några olika alternativ. En populär metod är att använda ett tandblekningskit. Dessa kit levereras vanligtvis med ett blekmedel som du applicerar på dina tänder och en bricka som passar över dina tänder för att hålla blekmedlet på plats. Detta sättet är inte rekommenderat då resultatet i de allra flesta fall inte blir någon skillnad.

En bättre idé är att få dina tänder blekta hos en tandläkare i Stockholm. Tandläkaren använder en speciella metoder för att bleka dina tänder.

Fler
artiklar