Köketsmat

Allt du behöver veta om motorcykel belysning

Date

pexels-roberto-lee-cortes-17506588

Att ha rätt mc belysning är inte bara viktigt för att se på vägen i mörker, det är också väldigt viktigt för att synas på vägen. Utöver dessa två viktiga faktorer kan belysning också bidra till att förbättra din motorcykels utseende och stil. Men det finns många olika typer av belysning att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilken som passar dig och din motorcykel bäst. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på allt du behöver veta om motorcykel belysning.

Varför är motorcykel belysning så viktigt?

Att ha rätt motorcykel belysning kan göra en enorm skillnad för din säkerhet på vägen. Om du till exempel kör på natten eller i dåligt väder är det viktigt att kunna se vad som händer runt omkring dig. Motorcykelbelysning kan också hjälpa andra att se dig på vägen, vilket minskar risken för olyckor. Utöver detta kan rätt belysning också förbättra din synlighet vid körning i stadsmiljöer. Att ha bra belysning är således viktigt för säkerheten, men kan också förbättra din upplevelse på vägen.

Typer av motorcykel belysning

  • Strålkastare: Strålkastare är förmodligen den viktigaste typen av belysning för en motorcykel. De är vanligtvis monterade på framsidan av motorcykeln och ger ljus framåt.
  • Baklyktor: Baklyktor är också viktiga för att förbättra din synlighet på vägen. De är vanligtvis monterade på baksidan av motorcykeln och tänds när du bromsar.
  • Blinkers: Blinkers är också viktiga eftersom de hjälper andra förare att förstå dina avsikter när du svänger eller byter fil.
  • Positionslysena: Dessa ljus är tända hela tiden och hjälper andra förare att se dig på vägen.

Ljuskällor

De flesta motorcykel belysningar använder halogenlamper, men trenden går mot att använda LED-lampor istället. LED-lampor är billigare, mer energieffektiva och har ett längre liv än halogenlampor. Det finns även xenonlampor hos specialiserade ljusbutiker såsom ExtraLjusKungen. Kolla in dem om du vill veta fördelarna med Xenon som ljuskälla.

Att ha rätt mc belysning är både viktigt för säkerheten och för utseendet på din motorcykel. Genom att välja rätt typ av belysning, som passar din körstil och behov, kan du förbättra din synlighet och förhindra olyckor i trafiken. Du bör också hålla din belysning i gott skick genom att rengöra linsen och byta ut slitna halogenlampor. Slutligen bör du planera ditt inköp och välja belysning som passar din budget och montering krav.

Fler
artiklar